Silicon Venturing

Silicon Venturing Rotterdam (SVR) is een initiatief vanuit de Hogeschool Rotterdam waarin mensen uit verschillende opleidingen interdisciplinair samenwerken. Silicon Venturing opereert met de gedachte om uiteindelijk een startup op te richten dat met innovatieve technologische ontwikkelingen de zorg verbetert. Om dit waar te maken werkt Silicon Venturing samen met het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Met de opgedane kennis en ervaring is er een goede basis gelegd voor het opzetten van een eigen startup gericht op de zorg, afval of een heel ander gebied.
Missie
Het welzijn en de gezondheid bevorderen door middel van technologische innovatie en een frisse blik.
Visie
De visie van het multidisciplinaire studententeam ”Innovatie aan” is het ontwerpen, testen en implementeren van relevante technologische innovaties om de zorg houdbaar te maken waarbij de gezondheid centraal staat. Waarin ons motto van ziekenhuis naar beter thuis centraal staat.
Strategie
Silicon Venturing Rotterdam wil een aantal start-ups realiseren op het gebied van zorg vóór februari 2019, door middel van interdisciplinair samenwerken.
Uit de missie en strategie blijkt dat SVR staat voor duurzaamheid en innovatie, waarbij er gebruikt wordt gemaakt van duurzame technologieën.
Dat houdt in dat er naast duurzame bedrijfsvoering ook uitsluitend technologieën worden gebruikt welke gericht zijn op de toekomst.
Silicon Venturing is ontstaan vanuit de Hogeschool Rotterdam, waarbij jonge professionals met kennis op allerlei uiteenlopende gebieden, de koppen bij elkaar steken om innoverende oplossingen te bedenken.